Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

संकट मोचन हनुमानाष्टक



॥ हनुमानाष्टक ॥
बाल समय रवि भक्षी लियो तब,
तीनहुं लोक भयो अंधियारों ।
ताहि सों त्रास भयो जग को,
यह संकट काहु सों जात न टारो ।
देवन आनि करी बिनती तब,
छाड़ी दियो रवि कष्ट निवारो ।
को नहीं जानत है जग में कपि,
संकटमोचन नाम तिहारो ॥ १ ॥

बालि की त्रास कपीस बसैं गिरि,
जात महाप्रभु पंथ निहारो ।
चौंकि महामुनि साप दियो तब,
चाहिए कौन बिचार बिचारो ।
कैद्विज रूप लिवाय महाप्रभु,
सो तुम दास के सोक निवारो ॥ २ ॥

अंगद के संग लेन गए सिय,
खोज कपीस यह बैन उचारो ।
जीवत ना बचिहौ हम सो जु,
बिना सुधि लाये इहाँ पगु धारो ।
हेरी थके तट सिन्धु सबे तब,
लाए सिया-सुधि प्राण उबारो ॥ ३ ॥

रावण त्रास दई सिय को सब,
राक्षसी सों कही सोक निवारो ।
ताहि समय हनुमान महाप्रभु,
जाए महा रजनीचर मरो ।
चाहत सीय असोक सों आगि सु,
दै प्रभुमुद्रिका सोक निवारो ॥ ४ ॥

बान लाग्यो उर लछिमन के तब,
प्राण तजे सूत रावन मारो ।
लै गृह बैद्य सुषेन समेत,
तबै गिरि द्रोण सु बीर उपारो ।
आनि सजीवन हाथ दिए तब,
लछिमन के तुम प्रान उबारो ॥ ५ ॥

रावन जुध अजान कियो तब,
नाग कि फाँस सबै सिर डारो ।
श्रीरघुनाथ समेत सबै दल,
मोह भयो यह संकट भारो I
आनि खगेस तबै हनुमान जु,
बंधन काटि सुत्रास निवारो ॥ ६ ॥

बंधू समेत जबै अहिरावन,
लै रघुनाथ पताल सिधारो ।
देबिन्हीं पूजि भलि विधि सों बलि,
देउ सबै मिलि मन्त्र विचारो ।
जाये सहाए भयो तब ही,
अहिरावन सैन्य समेत संहारो ॥ ७ ॥

काज किये बड़ देवन के तुम,
बीर महाप्रभु देखि बिचारो ।
कौन सो संकट मोर गरीब को,
जो तुमसे नहिं जात है टारो ।
बेगि हरो हनुमान महाप्रभु,
जो कछु संकट होए हमारो ॥ ८ ॥

॥ दोहा ॥
लाल देह लाली लसे,
अरु धरि लाल लंगूर ।
वज्र देह दानव दलन,
जय जय जय कपि सूर ॥






.. hanumanaashtak ..
baal samay ravi bhakshi liyo tab,
teenahun lok bhayo andhiyaaron .
taahi son traas bhayo jag ko,
yah sankat kaahu son jaat n taaro .
devan aani kari binati tab,
chhaadi diyo ravi kasht nivaaro .
ko nahi jaanat hai jag me kapi,
sankatamochan naam tihaaro .. 1 ..

baali ki traas kapees basain giri,
jaat mahaaprbhu panth nihaaro .
chaunki mahaamuni saap diyo tab,
chaahie kaun bichaar bichaaro .
kaidvij roop livaay mahaaprbhu,
so tum daas ke sok nivaaro .. 2 ..

angad ke sang len ge siy,
khoj kapees yah bain uchaaro .
jeevat na bchihau ham so ju,
bina sudhi laaye ihaan pagu dhaaro .
heri thake tat sindhu sabe tab,
laae siyaa-sudhi praan ubaaro .. 3 ..

raavan traas di siy ko sab,
raakshsi son kahi sok nivaaro .
taahi samay hanuman mahaaprbhu,
jaae maha rajaneechar maro .
chaahat seey asok son aagi su,
dai prbhumudrika sok nivaaro .. 4 ..

baan laagyo ur lchhiman ke tab,
praan taje soot raavan maaro .
lai garah baidy sushen samet,
tabai giri dron su beer upaaro .
aani sajeevan haath die tab,
lchhiman ke tum praan ubaaro .. 5 ..

raavan judh ajaan kiyo tab,
naag ki phaans sabai sir daaro .
shreerghunaath samet sabai dal,
moh bhayo yah sankat bhaaro i
aani khages tabai hanuman ju,
bandhan kaati sutraas nivaaro .. 6 ..

bandhoo samet jabai ahiraavan,
lai rghunaath pataal sidhaaro .
debinheen pooji bhali vidhi son bali,
deu sabai mili mantr vichaaro .
jaaye sahaae bhayo tab hi,
ahiraavan sainy samet sanhaaro .. 7 ..

kaaj kiye bad devan ke tum,
beer mahaaprbhu dekhi bichaaro .
kaun so sankat mor gareeb ko,
jo tumase nahin jaat hai taaro .
begi haro hanuman mahaaprbhu,
jo kchhu sankat hoe hamaaro .. 8 ..

.. doha ..
laal deh laali lase,
aru dhari laal langoor .
vajr deh daanav dalan,
jay jay jay kapi soor ..







Bhajan Lyrics View All

राधा कट दी है गलिआं दे मोड़ आज मेरे
श्याम ने आना घनश्याम ने आना
किशोरी कुछ ऐसा इंतजाम हो जाए।
जुबा पे राधा राधा राधा नाम हो जाए॥
मेरी बाँह पकड़ लो इक बार,सांवरिया
मैं तो जाऊँ तुझ पर कुर्बान, सांवरिया
कोई कहे गोविंदा कोई गोपाला,
मैं तो कहूँ सांवरिया बांसुरी वाला ।
बृज के नन्द लाला राधा के सांवरिया
सभी दुख: दूर हुए जब तेरा नाम लिया
सांवरियो है सेठ, म्हारी राधा जी सेठानी
यह तो जाने दुनिया सारी है
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है
सब हो गए भव से पार, लेकर नाम तेरा
नाम तेरा हरि नाम तेरा, नाम तेरा हरि नाम
मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री कैसो चटक
श्याम मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री
अपनी वाणी में अमृत घोल
अपनी वाणी में अमृत घोल
सत्यम शिवम सुन्दरम
सत्य ही शिव है, शिव ही सुन्दर है
राधिका गोरी से ब्रिज की छोरी से ,
मैया करादे मेरो ब्याह,
श्याम बुलाये राधा नहीं आये,
आजा मेरी प्यारी राधे बागो में झूला
तेरे बगैर सांवरिया जिया नही जाये
तुम आके बांह पकड लो तो कोई बात बने‌॥
प्रभु कर कृपा पावँरी दीन्हि
सादर भारत शीश धरी लीन्ही
राधे तेरे चरणों की अगर धूल जो मिल जाए
सच कहता हू मेरी तकदीर बदल जाए
मेरे जीवन की जुड़ गयी डोर, किशोरी तेरे
किशोरी तेरे चरणन में, महारानी तेरे
हम हाथ उठाकर कह देंगे हम हो गये राधा
राधा राधा राधा राधा
तुम रूठे रहो मोहन,
हम तुमको मन लेंगे
वृन्दावन के बांके बिहारी,
हमसे पर्दा करो ना मुरारी ।
श्याम बंसी ना बुल्लां उत्ते रख अड़ेया
तेरी बंसी पवाडे पाए लख अड़ेया ।
ये सारे खेल तुम्हारे है
जग कहता खेल नसीबों का
ਮੇਰੇ ਕਰਮਾਂ ਵੱਲ ਨਾ ਵੇਖਿਓ ਜੀ,
ਕਰਮਾਂ ਤੋਂ ਸ਼ਾਰਮਾਈ ਹੋਈ ਆਂ
जिनको जिनको सेठ बनाया वो क्या
उनसे तो प्यार है हमसे तकरार है ।
सांवली सूरत पे मोहन, दिल दीवाना हो गया
दिल दीवाना हो गया, दिल दीवाना हो गया ॥
मेरी करुणामयी सरकार, मिला दो ठाकुर से
कृपा करो भानु दुलारी, श्री राधे बरसाने
श्याम तेरी बंसी पुकारे राधा नाम
लोग करें मीरा को यूँ ही बदनाम
अच्युतम केशवं राम नारायणं,
कृष्ण दमोधराम वासुदेवं हरिं,
रसिया को नार बनावो री रसिया को
रसिया को नार बनावो री रसिया को
जग में सुन्दर है दो नाम, चाहे कृष्ण कहो
बोलो राम राम राम, बोलो श्याम श्याम

New Bhajan Lyrics View All

देखो नंदी पर चढ़कर आया, भोले बाबा ने
हे राम मेरे तुमको भक्तों ने पुकारा है,
आ जाओ तू आ जाओ एक तेरा सहारा है...
क्या क्या राम ने किया नही, इस जमाने के
इतने दिन खामोश रहे आजमाने के लिए॥
लेके गौरा जी को साथ भोले भाले भोले नाथ,
काशी नगरी से आए हैं शिव शंकर...
जन्मदिन मंजू बाईसा का आ गया,
बाबोसा परिवार में आनंद छा गया,