Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

हनुमान चालीसा

॥ श्री हनुमान चालीसा ॥
॥ दोहा॥
श्रीगुरु चरन सरोज रज
निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि ॥

बुद्धिहीन तनु जानिके
सुमिरौं पवन-कुमार ।
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं
हरहु कलेस बिकार ॥

॥ चौपाई ॥
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥

राम दूत अतुलित बल धामा ।
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥

महाबीर बिक्रम बजरंगी ।
कुमति निवार सुमति के संगी ॥

कंचन बरन बिराज सुबेसा ।
कानन कुण्डल कुँचित केसा ॥४

हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै ।
काँधे मूँज जनेउ साजै ॥

शंकर सुवन केसरी नंदन ।
तेज प्रताप महा जगवंदन ॥

बिद्यावान गुनी अति चातुर ।
राम काज करिबे को आतुर ॥

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया ।
राम लखन सीता मन बसिया ॥८

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा ।
बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥

भीम रूप धरि असुर सँहारे ।
रामचन्द्र के काज सँवारे ॥

लाय सजीवन लखन जियाए ।
श्री रघुबीर हरषि उर लाये ॥

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई ।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥१२

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं ।
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं ॥

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा ।
नारद सारद सहित अहीसा ॥

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते ।
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ॥

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीह्ना ।
राम मिलाय राज पद दीह्ना ॥१६

तुम्हरो मंत्र बिभीषण माना ।
लंकेश्वर भए सब जग जाना ॥

जुग सहस्त्र जोजन पर भानु ।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ॥

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं ।
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं ॥

दुर्गम काज जगत के जेते ।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥२०

राम दुआरे तुम रखवारे ।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ॥

सब सुख लहै तुम्हारी सरना ।
तुम रक्षक काहू को डरना ॥

आपन तेज सम्हारो आपै ।
तीनों लोक हाँक तै काँपै ॥

भूत पिशाच निकट नहिं आवै ।
महावीर जब नाम सुनावै ॥२४

नासै रोग हरै सब पीरा ।
जपत निरंतर हनुमत बीरा ॥

संकट तै हनुमान छुडावै ।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ॥

सब पर राम तपस्वी राजा ।
तिनके काज सकल तुम साजा ॥

और मनोरथ जो कोई लावै ।
सोई अमित जीवन फल पावै ॥२८

चारों जुग परताप तुम्हारा ।
है परसिद्ध जगत उजियारा ॥

साधु सन्त के तुम रखवारे ।
असुर निकंदन राम दुलारे ॥

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता ।
अस बर दीन जानकी माता ॥

राम रसायन तुम्हरे पासा ।
सदा रहो रघुपति के दासा ॥३२

तुम्हरे भजन राम को पावै ।
जनम जनम के दुख बिसरावै ॥

अंतकाल रघुवरपुर जाई ।
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई ॥

और देवता चित्त ना धरई ।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई ॥

संकट कटै मिटै सब पीरा ।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ॥३६

जै जै जै हनुमान गोसाईं ।
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं ॥

जो सत बार पाठ कर कोई ।
छूटहि बंदि महा सुख होई ॥

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा ।
होय सिद्धि साखी गौरीसा ॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा ।
कीजै नाथ हृदय मह डेरा ॥४०

॥ दोहा ॥
पवन तनय संकट हरन,
मंगल मूरति रूप ।
राम लखन सीता सहित,
हृदय बसहु सुर भूप ॥



.. shri hanuman chaaleesa ..
.. dohaa..

.. shri hanuman chaaleesa ..
.. dohaa..
shreeguru charan saroj raj
nij manu mukuru sudhaari .
baranun rghubar bimal jasu
jo daayaku phal chaari ..

buddhiheen tanu jaanike
sumiraun pavan-kumaar .
bal budhi bidya dehu mohin
harahu kales bikaar ..

.. chaupaai ..
jay hanuman gyaan gun saagar .
jay kapees tihun lok ujaagar ..

ram doot atulit bal dhaama .
anjani putr pavanasut naama ..

mahaabeer bikram bajarangi .
kumati nivaar sumati ke sangi ..

kanchan baran biraaj subesa .
kaanan kundal kunchit kesa ..4

haath bajr aru dhavaja biraajai .
kaandhe moonj janeu saajai ..

shankar suvan kesari nandan .
tej prataap maha jagavandan ..

bidyaavaan guni ati chaatur .
ram kaaj karibe ko aatur ..

prbhu charitr sunibe ko rasiya .
ram lkhan seeta man basiya ..8

sookshm roop dhari siyahin dikhaava .
bikat roop dhari lank jaraava ..

bheem roop dhari asur sanhaare .
ramchandr ke kaaj sanvaare ..

laay sajeevan lkhan jiyaae .
shri rghubeer harshi ur laaye ..

rghupati keenhi bahut badaai .
tum mam priy bharatahi sam bhaai ..12

sahas badan tumharo jas gaavain .
as kahi shreepati kanth lagaavain ..

sanakaadik brahamaadi muneesa .
naarad saarad sahit aheesa ..

jam kuber digapaal jahaan te .
kabi kobid kahi sake kahaan te ..

tum upakaar sugreevahin keehana .
ram milaay raaj pad deehana ..16

tumharo mantr bibheeshan maana .
lankeshvar bhe sab jag jaana ..

jug sahastr jojan par bhaanu .
leelyo taahi mdhur phal jaanoo ..

prbhu mudrika meli mukh maaheen .
jaldhi laanghi gaye acharaj naaheen ..

durgam kaaj jagat ke jete .
sugam anugrah tumhare tete ..20

ram duaare tum rkhavaare .
hot n aagya binu paisaare ..

sab sukh lahai tumhaari sarana .
tum rakshk kaahoo ko darana ..

aapan tej samhaaro aapai .
teenon lok haank tai kaanpai ..

bhoot pishaach nikat nahin aavai .
mahaaveer jab naam sunaavai ..24

naasai rog harai sab peera .
japat nirantar hanumat beera ..

sankat tai hanuman chhudaavai .
man kram bchan dhayaan jo laavai ..

sab par ram tapasvi raaja .
tinake kaaj sakal tum saaja ..

aur manorth jo koi laavai .
soi amit jeevan phal paavai ..28

chaaron jug parataap tumhaara .
hai parasiddh jagat ujiyaara ..

saadhu sant ke tum rkhavaare .
asur nikandan ram dulaare ..

asht siddhi nau nidhi ke daata .
as bar deen jaanaki maata ..

ram rasaayan tumhare paasa .
sada raho rghupati ke daasa ..32

tumhare bhajan ram ko paavai .
janam janam ke dukh bisaraavai ..

antakaal rghuvarapur jaai .
jahaan janm haribhakt kahaai ..

aur devata chitt na dhari .
hanumat sei sarb sukh kari ..

sankat katai mitai sab peera .
jo sumirai hanumat balabeera ..36

jai jai jai hanuman gosaaeen .
kripa karahu gurudev ki naaeen ..

jo sat baar paath kar koi .
chhootahi bandi maha sukh hoi ..

jo yah padahai hanuman chaaleesa .
hoy siddhi saakhi gaureesa ..

tulaseedaas sada hari chera .
keejai naath haraday mah dera ..40

.. doha ..
pavan tanay sankat haran,
mangal moorati roop .
ram lkhan seeta sahit,
haraday basahu sur bhoop ..







Bhajan Lyrics View All

सब के संकट दूर करेगी, यह बरसाने वाली,
बजाओ राधा नाम की ताली ।
मीठे रस से भरी रे, राधा रानी लागे,
मने कारो कारो जमुनाजी रो पानी लागे
हम हाथ उठाकर कह देंगे हम हो गये राधा
राधा राधा राधा राधा
जिंदगी एक किराये का घर है,
एक न एक दिन बदलना पड़ेगा॥
दिल की हर धड़कन से तेरा नाम निकलता है
तेरे दर्शन को मोहन तेरा दास तरसता है
वास देदो किशोरी जी बरसाना,
छोडो छोडो जी छोडो जी तरसाना ।
मुझे रास आ गया है, तेरे दर पे सर झुकाना
तुझे मिल गया पुजारी, मुझे मिल गया
कैसे जिऊ मैं राधा रानी तेरे बिना
मेरा मन ही ना लागे तुम्हारे बिना
मैं तो तुम संग होरी खेलूंगी, मैं तो तुम
वा वा रे रासिया, वा वा रे छैला
कोई कहे गोविंदा कोई गोपाला,
मैं तो कहूँ सांवरिया बांसुरी वाला ।
ना मैं मीरा ना मैं राधा,
फिर भी श्याम को पाना है ।
दुनिया का बन कर देख लिया, श्यामा का बन
राधा नाम में कितनी शक्ति है, इस राह पर
इक तारा वाजदा जी हर दम गोविन्द गोविन्द
जग ताने देंदा ए, तै मैनु कोई फरक नहीं
रसिया को नार बनावो री रसिया को
रसिया को नार बनावो री रसिया को
राधिका गोरी से ब्रिज की छोरी से ,
मैया करादे मेरो ब्याह,
राधे राधे बोल, श्याम भागे चले आयंगे।
एक बार आ गए तो कबू नहीं जायेंगे ॥
प्रीतम बोलो कब आओगे॥
बालम बोलो कब आओगे॥
अपनी वाणी में अमृत घोल
अपनी वाणी में अमृत घोल
श्याम बुलाये राधा नहीं आये,
आजा मेरी प्यारी राधे बागो में झूला
आप आए नहीं और सुबह हो मई
मेरी पूजा की थाली धरी रह गई
वृंदावन में हुकुम चले बरसाने वाली का,
कान्हा भी दीवाना है श्री श्यामा
मोहे आन मिलो श्याम, बहुत दिन बीत गए।
बहुत दिन बीत गए, बहुत युग बीत गए ॥
मेरा आपकी कृपा से,
सब काम हो रहा है
सुबह सवेरे  लेकर तेरा नाम प्रभु,
करते है हम शुरु आज का काम प्रभु,
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है
वृन्दावन धाम अपार, जपे जा राधे राधे,
राधे सब वेदन को सार, जपे जा राधे राधे।
राधा नाम की लगाई फुलवारी, के पत्ता
के पत्ता पत्ता श्याम बोलता, के पत्ता
अपने दिल का दरवाजा हम खोल के सोते है
सपने में आ जाना मईया,ये बोल के सोते है
तेरी मुरली की धुन सुनने मैं बरसाने से
मैं बरसाने से आयी हूँ, मैं वृषभानु की
तेरे दर पे आके ज़िन्दगी मेरी
यह तो तेरी नज़र का कमाल है,

New Bhajan Lyrics View All

भोलेनाथ की दीवानी,
गौरा रानी लागे,
मईया के दर पे भक्त है आये,
करते है माँ का गुणगान,
गोपी बने भोलेनाथ ब्रज में गोपी वाले...
ऐ फकीर लोको बड़े पीर हुंदे ने,
ऐ फकीर हुंदे ने शाही पीर हुंदे ने,
जल्दी से कर दे मैया कोथरी,
मैया जाएंगे बहन के देश, पपैया बोले बाग