Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

श्री कृष्णाष्टकम् - भजे व्रजैक मण्डनम्

भजे व्रजैक मण्डनम्, समस्त पाप खण्डनम्,
स्वभक्त चित्त रञ्जनम्, सदैव नन्द नन्दनम्,
सुपिन्छ गुच्छ मस्तकम् , सुनाद वेणु हस्तकम् ,
अनङ्ग रङ्ग सागरम्, नमामि कृष्ण नागरम् ॥ १ ॥

मनोज गर्व मोचनम् विशाल लोल लोचनम्,
विधूत गोप शोचनम् नमामि पद्म लोचनम्,
करारविन्द भूधरम् स्मितावलोक सुन्दरम्,
महेन्द्र मान दारणम्, नमामि कृष्ण वारणम् ॥ २ ॥

कदम्ब सून कुण्डलम् सुचारु गण्ड मण्डलम्,
व्रजान्गनैक वल्लभम नमामि कृष्ण दुर्लभम.
यशोदया समोदया सगोपया सनन्दया,
युतम सुखैक दायकम् नमामि गोप नायकम् ॥ ३ ॥

सदैव पाद पङ्कजम मदीय मानसे निजम्,
दधानमुत्तमालकम् , नमामि नन्द बालकम्,
समस्त दोष शोषणम्, समस्त लोक पोषणम्,
समस्त गोप मानसम्, नमामि नन्द लालसम् ॥ ४ ॥

भुवो भरावतारकम् भवाब्दि कर्ण धारकम्,
यशोमती किशोरकम्, नमामि चित्त चोरकम्.
दृगन्त कान्त भङ्गिनम् , सदा सदालसंगिनम्,
दिने दिने नवम् नवम् नमामि नन्द संभवम् ॥ ५ ॥

गुणाकरम् सुखाकरम् क्रुपाकरम् कृपापरम् ,
सुरद्विषन्निकन्दनम् , नमामि गोप नन्दनम्.
नवीनगोप नागरम नवीन केलि लम्पटम् ,
नमामि मेघ सुन्दरम् तथित प्रभालसथ्पतम् ॥ ६ ॥

समस्त गोप नन्दनम् , ह्रुदम्बुजैक मोदनम्,
नमामि कुञ्ज मध्यगम्, प्रसन्न भानु शोभनम्.
निकामकामदायकम् दृगन्त चारु सायकम्,
रसालवेनु गायकम, नमामि कुञ्ज नायकम् ॥ ७ ॥

विदग्ध गोपिका मनो मनोज्ञा तल्पशायिनम्,
नमामि कुञ्ज कानने प्रवृद्ध वह्नि पायिनम्.
किशोरकान्ति रञ्जितम, द्रुगन्जनम् सुशोभितम,
गजेन्द्र मोक्ष कारिणम, नमामि श्रीविहारिणम ॥ ८ ॥

यथा तथा यथा तथा तदैव कृष्ण सत्कथा ,
मया सदैव गीयताम् तथा कृपा विधीयताम.
प्रमानिकाश्टकद्वयम् जपत्यधीत्य यः पुमान ,
भवेत् स नन्द नन्दने भवे भवे सुभक्तिमान ॥ ९ ॥

ॐ नमो श्रीकृष्णाय नमः॥
ॐ नमो नारायणाय नमः॥
- आदि शंकराचार्य



bhaje vrajaik mandanam, samast paap khandanam,
svbhakt chitt ranjanam, sadaiv nand nandanam,

bhaje vrajaik mandanam, samast paap khandanam,
svbhakt chitt ranjanam, sadaiv nand nandanam,
supinchh guchchh mastakam , sunaad venu hastakam ,
anang rang saagaram, namaami krishn naagaram .. 1 ..

manoj garv mochanam vishaal lol lochanam,
vidhoot gop shochanam namaami padm lochanam,
karaaravind bhoodharam smitaavalok sundaram,
mahendr maan daaranam, namaami krishn vaaranam .. 2 ..

kadamb soon kundalam suchaaru gand mandalam,
vrajaanganaik vallbham namaami krishn durlbham.
yshodaya samodaya sagopaya sanandaya,
yutam sukhaik daayakam namaami gop naayakam .. 3 ..

sadaiv paad pankajam madeey maanase nijam,
ddhaanamuttamaalakam , namaami nand baalakam,
samast dosh shoshanam, samast lok poshanam,
samast gop maanasam, namaami nand laalasam .. 4 ..

bhuvo bharaavataarakam bhavaabdi karn dhaarakam,
yshomati kishorakam, namaami chitt chorakam.
daragant kaant bhanginam , sada sadaalasanginam,
dine dine navam navam namaami nand sanbhavam .. 5 ..

gunaakaram sukhaakaram krupaakaram kripaaparam ,
suradvishannikandanam , namaami gop nandanam.
naveenagop naagaram naveen keli lampatam ,
namaami megh sundaram tthit prbhaalasathpatam .. 6 ..

samast gop nandanam , harudambujaik modanam,
namaami kunj mdhayagam, prasann bhaanu shobhanam.
nikaamakaamadaayakam daragant chaaru saayakam,
rasaalavenu gaayakam, namaami kunj naayakam .. 7 ..

vidagdh gopika mano manogya talpshaayinam,
namaami kunj kaanane pravriddh vahani paayinam.
kishorakaanti ranjitam, druganjanam sushobhitam,
gajendr moksh kaarinam, namaami shreevihaarinam .. 8 ..

ytha ttha ytha ttha tadaiv krishn satktha ,
maya sadaiv geeyataam ttha kripa vidheeyataam.
pramaanikaashtakadvayam japatydheety yah pumaan ,
bhavet s nand nandane bhave bhave subhaktimaan .. 9 ..

om namo shreekrishnaay namah..
om namo naaraayanaay namah..
- aadi shankaraachaary







Bhajan Lyrics View All

कोई पकड़ के मेरा हाथ रे,
मोहे वृन्दावन पहुंच देओ ।
ज़िंदगी मे हज़ारो का मेला जुड़ा
हंस जब जब उड़ा तब अकेला उड़ा
मेरा आपकी कृपा से,
सब काम हो रहा है
वृन्दावन धाम अपार, जपे जा राधे राधे,
राधे सब वेदन को सार, जपे जा राधे राधे।
मुझे चाहिए बस सहारा तुम्हारा,
के नैनों में गोविन्द नज़ारा तुम्हार
राधा नाम की लगाई फुलवारी, के पत्ता
के पत्ता पत्ता श्याम बोलता, के पत्ता
सुबह सवेरे  लेकर तेरा नाम प्रभु,
करते है हम शुरु आज का काम प्रभु,
रंग डालो ना बीच बाजार
श्याम मैं तो मर जाऊंगी
नी मैं दूध काहे नाल रिडका चाटी चो
लै गया नन्द किशोर लै गया,
राधिका गोरी से ब्रिज की छोरी से ,
मैया करादे मेरो ब्याह,
सांवली सूरत पे मोहन, दिल दीवाना हो गया
दिल दीवाना हो गया, दिल दीवाना हो गया ॥
ये सारे खेल तुम्हारे है
जग कहता खेल नसीबों का
कारे से लाल बनाए गयी रे,
गोरी बरसाने वारी
फूलों में सज रहे हैं, श्री वृन्दावन
और संग में सज रही है वृषभानु की
दिल की हर धड़कन से तेरा नाम निकलता है
तेरे दर्शन को मोहन तेरा दास तरसता है
मोहे आन मिलो श्याम, बहुत दिन बीत गए।
बहुत दिन बीत गए, बहुत युग बीत गए ॥
लाडली अद्बुत नज़ारा तेरे बरसाने में
लाडली अब मन हमारा तेरे बरसाने में है।
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
कान्हा की दीवानी बन जाउंगी,
दीवानी बन जाउंगी मस्तानी बन जाउंगी,
सब हो गए भव से पार, लेकर नाम तेरा
नाम तेरा हरि नाम तेरा, नाम तेरा हरि नाम
मेरे जीवन की जुड़ गयी डोर, किशोरी तेरे
किशोरी तेरे चरणन में, महारानी तेरे
श्यामा प्यारी मेरे साथ हैं,
फिर डरने की क्या बात है
बृज के नन्द लाला राधा के सांवरिया
सभी दुख: दूर हुए जब तेरा नाम लिया
आप आए नहीं और सुबह हो मई
मेरी पूजा की थाली धरी रह गई
मेरी करुणामयी सरकार, मिला दो ठाकुर से
कृपा करो भानु दुलारी, श्री राधे बरसाने
तेरा पल पल बिता जाए रे
मुख से जप ले नमः शवाए
मुझे चढ़ गया राधा रंग रंग, मुझे चढ़ गया
श्री राधा नाम का रंग रंग, श्री राधा नाम
राधे तेरे चरणों की अगर धूल जो मिल जाए
सच कहता हू मेरी तकदीर बदल जाए
लाली की सुनके मैं आयी
कीरत मैया दे दे बधाई
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है

New Bhajan Lyrics View All

आओ गजानन जी हम तुम्हे मनाते हैं...
कर्म इतना बिहारी जी का,
मुझ पर एक बार हो जाये,
आज मेरे भोले की शादी है,
शिव चौदस की रात को हर कोई बना बराती है,
भोले जी के दिल की धड़कन ले गई गौरा
सारी दुनिया से हम बेगाने है, हम
भक्ति मे रंगे परवाने हैं, हम मुरलीवाले