Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,
कारज मोरो सादे...तोर भरोसा हावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...


जबजब आंखी मुदौं, दरस तोर पाथौवो,
हिरदे मा भगति उमचथे, रहिरहि सोरियाथैं वो,
गुनत रथौं तोरे गुन ला, अतकेच सहंराधं वो,
बुड़े रहीं तोरे भजन मा, कहिके गोहराथें वो,
दसो अंगरी बिनती हे...तोही ला सुनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

महिना असाढ़ मा कहिथे, शीतला ला मनाले वो,
पबरित धरम गंगा मा, बुड़की लगाले वो,
भागमानी काया मिले हे, यहु ला फरियाले,
सातो पुरखा के भाग ला, उंचहा बनाले वो,
परन करे हंव ढाई...तोर अंचरा पाव्ंव को,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

दिन बादर देखके सुध्घर, जोखवा ला मढ़ायेंव वो,
शीतला जुड़वास करे के, उद़िम ला रचायंव वो,
गाँव के सगरो देवता ला, नेवता भेजायेंव वो,
पुरखा के चलाये चलन मा, आस ला लमायेंव वो,
इन आवय कोनो अलहन...चाउंर बंधावंव को,  
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

चौखडिया चउ पुराके, पिदुलीरखायें वो,
आवौआवौ बइठव मइया, आसन लगायेंव वो,
कांसा के कलसा सजाके, दियना जलायंव वो,
गंगाजल अचमन करके, बरत ला उचायंव वो,
तीन रंग के धजा हे...लहर लहरावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

कांचाकोंवर हरदी पीसके, तीली तेल मिलायेंव वो,
तन भर तब शीतला ढाई के, मन भर चुपरायेंव वो,
नवा बस्तर पहिराके, अंगाअंग ला सजायेंव वो,
पूजा के नरियर भेला, सरथाले चढ़ायेंव वो,
लीमडारा के सुध्यर... में चंवर डोलायेंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

कलिजुगिहा जीव के परन हे, सेवा बर दाई के,
कांचा पाका जुड़जुड़ जेवन, भोग महामाई के,
पोरसाये हावय सथरा, लीमहिन बिमलाई के,
पावौ परसादी जननी, मया बढ़हाई के,
भूल चूक छमा करबे... घेरीबेरी गोहरावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

तोरे किरपा ले जगत के, चलथे जिनगानी वो,
काया ला शीतल करदे,  बर्सादे पानी वो,
अनहर उपजही तभे वो, होही ज़ किसानी वो,
पेट के भूख हा मिटही, पाही सुख परानी वो,
उड़ान गौतम अरज लगाये.. इंहिचे थिरियावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...

शीतला शीतला कहिके, तोलामनावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो,
कारज मोरो सादे...तोर भरोसा हावंव वो,
आगे असाढ़ के महिना, चोला जुड़ावंव वो...




sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,

sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,
kaaraj moro saade...tor bharosa haavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...


jabajab aankhi mudaun, daras tor paathauvo,
hirade ma bhagati umchthe, rahirahi soriyaathain vo,
gunat rthaun tore gun la, atakech sahanraadhan vo,
bude raheen tore bhajan ma, kahike goharaathen vo,
daso angari binati he...tohi la sunaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

mahina asaadah ma kahithe, sheetala la manaale vo,
pabarit dharam ganga ma, budaki lagaale vo,
bhaagamaani kaaya mile he, yahu la phariyaale,
saato purkha ke bhaag la, unchaha banaale vo,
paran kare hanv dhaai...tor anchara paavnv ko,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

din baadar dekhake sudhghar, jokhava la madahaayenv vo,
sheetala judavaas kare ke, udim la rchaayanv vo,
gaanv ke sagaro devata la, nevata bhejaayenv vo,
purkha ke chalaaye chalan ma, aas la lamaayenv vo,
in aavay kono alahan...chaaunr bandhaavanv ko,  
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

chaukhadiya chu puraake, piduleerkhaayen vo,
aavauaavau bithav miya, aasan lagaayenv vo,
kaansa ke kalasa sajaake, diyana jalaayanv vo,
gangaajal achaman karake, barat la uchaayanv vo,
teen rang ke dhaja he...lahar laharaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

kaanchaakonvar haradi peesake, teeli tel milaayenv vo,
tan bhar tab sheetala dhaai ke, man bhar chuparaayenv vo,
nava bastar pahiraake, angaaang la sajaayenv vo,
pooja ke nariyar bhela, sarthaale chadahaayenv vo,
leemadaara ke sudhayar... me chanvar dolaayenv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

kalijugiha jeev ke paran he, seva bar daai ke,
kaancha paaka judajud jevan, bhog mahaamaai ke,
porasaaye haavay sthara, leemahin bimalaai ke,
paavau parasaadi janani, maya badahahaai ke,
bhool chook chhama karabe... ghereeberi goharaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

tore kirapa le jagat ke, chalthe jinagaani vo,
kaaya la sheetal karade,  barsaade paani vo,
anahar upajahi tbhe vo, hohi z kisaani vo,
pet ke bhookh ha mitahi, paahi sukh paraani vo,
udaan gautam araj lagaaye.. inhiche thiriyaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...

sheetala sheetala kahike, tolaamanaavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo,
kaaraj moro saade...tor bharosa haavanv vo,
aage asaadah ke mahina, chola judaavanv vo...




A Beautiful Bhagwad Gita Reader
READ NOW FREE
Why Should One Do Bhakti? 80 Facts About Bhakti [Must Read]The Four Main Vaishnav Sampradayas & ISKCONHow To Cultivate Gratitude For God And Feel Blessed In Life?7 Amazing Ways In Which Devotees Easily Overcome Pain



Bhajan Lyrics View All

Ye Saare Khel Tumhare Hai Jag
Kahta Khel Naseebo Ka
नी मैं दूध काहे नाल रिडका चाटी चो
लै गया नन्द किशोर लै गया,
मैं मिलन की प्यासी धारा
तुम रस के सागर रसिया हो
तेरे बगैर सांवरिया जिया नही जाये
तुम आके बांह पकड लो तो कोई बात बने‌॥
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है
तू कितनी अच्ची है, तू कितनी भोली है,
ओ माँ, ओ माँ, ओ माँ, ओ माँ ।
सब हो गए भव से पार, लेकर नाम तेरा
नाम तेरा हरि नाम तेरा, नाम तेरा हरि नाम
राधा कट दी है गलिआं दे मोड़ आज मेरे
श्याम ने आना घनश्याम ने आना
जग में सुन्दर है दो नाम, चाहे कृष्ण कहो
बोलो राम राम राम, बोलो श्याम श्याम
रसिया को नार बनावो री रसिया को
रसिया को नार बनावो री रसिया को
फूलों में सज रहे हैं, श्री वृन्दावन
और संग में सज रही है वृषभानु की
राधे तेरे चरणों की अगर धूल जो मिल जाए
सच कहता हू मेरी तकदीर बदल जाए
बृज के नंदलाला राधा के सांवरिया,
सभी दुःख दूर हुए, जब तेरा नाम लिया।
आप आए नहीं और सुबह हो मई
मेरी पूजा की थाली धरी रह गई
तेरी मुरली की धुन सुनने मैं बरसाने से
मैं बरसाने से आयी हूँ, मैं वृषभानु की
एक दिन वो भोले भंडारी बन कर के ब्रिज की
पारवती भी मना कर ना माने त्रिपुरारी,
ये तो बतादो बरसानेवाली,मैं कैसे
तेरी कृपा से है यह जीवन है मेरा,कैसे
मैं तो तुम संग होरी खेलूंगी, मैं तो तुम
वा वा रे रासिया, वा वा रे छैला
कैसे जीऊं मैं राधा रानी तेरे बिना
मेरा मन ही न लगे श्यामा तेरे बिना
लाडली अद्बुत नज़ारा तेरे बरसाने में
लाडली अब मन हमारा तेरे बरसाने में है।
आँखों को इंतज़ार है सरकार आपका
ना जाने होगा कब हमें दीदार आपका
यशोमती मैया से बोले नंदलाला,
राधा क्यूँ गोरी, मैं क्यूँ काला
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
मुझे रास आ गया है,
तेरे दर पे सर झुकाना
मेरी करुणामयी सरकार पता नहीं क्या दे
क्या दे दे भई, क्या दे दे
दुनिया से मैं हारा तो आया तेरे दवार,
यहाँ से जो मैं हारा तो कहा जाऊंगा मैं
सांवरिया है सेठ ,मेरी राधा जी सेठानी
यह तो सारी दुनिया जाने है
तेरा पल पल बिता जाए रे
मुख से जप ले नमः शवाए
वास देदो किशोरी जी बरसाना,
छोडो छोडो जी छोडो जी तरसाना ।
अच्युतम केशवं राम नारायणं,
कृष्ण दमोधराम वासुदेवं हरिं,

New Bhajan Lyrics View All

मोहे बिन ब्याहे ले जाये कह दीजो मुरली
कह दीजो मुरली वाले से कह दीजो नंद के
कान्हा ना भुलाना,
हमको ना भुलाना,
मेरे घर विच आ गया नी मेरा हारावाला,
हारावाला कुंडला वाला,
जे मुख वेखा तेरा ता दिन चढ़दा मेरा,
तेरे बाजो सतगुरु मेरे जग विच्च घोर
मेरे दिल की पतंग में श्याम की डोर तू
कहीं और ना उड़ जाए इसे खाटू धाम उड़ाई