Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि ।

दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ।।

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार ।
बल बुधि बिद्या देहु मोहि, हरहु कलेस विकार ।।

               चौपाई
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ।।

राम दूत अतुलित बल धामा ।
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा ।।

महाबीर बिक्रम बजरंगी ।
कुमति निवार सुमति के संगी ।।

कचन बरन बिराज सुबेसा ।
कानन कुंडल कुंचित केसा ।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै ।
काँधे मूँज जनेऊ साजै ।।

संकर सुवन केसरीनंदन ।
तेज प्रताप महा जग बंदन ।।

बिद्यावान गुनी अति चातुर ।
राम काज करिबे को आतुरा ।।

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया ।
राम लषन सीता मन बसिया ।।

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा ।
बिकट रूप धरि लंक जरावा ।।

भीम रूप धरि असुर सँहारे ।
रामचन्द्र के काज सँवारे ।।

लाय सजीवन लखन जियाये ।
श्रीरघुबीर हरषि उर लाये ।।

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई ।
तुम मम प्रिय भरतहि सैम भाई ।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं ।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं ।।

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा ।
नारद सारद सहित अहीसा ।।

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते ।
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ।।

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा ।
राम मिलाय राज पद दीन्हा ।।

तुम्हरो मन्त्र बिभीषन माना ।
लंकेस्वर भए सब जग जाना ।।

जुग सहस्त्र जोजन यर भानू ।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू ।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं ।
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीँ ।।

दुर्गम काज जगत के जेते ।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ।।

राम दुआरे तुम रखवारे ।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे ।।

सब सुख लहै तुम्हारी सरना ।
तुम रच्छक काहू को डर ना ।।

आयन तेज सम्हारो आपै ।
तीनों लोक हाँक तें काँपै ।।

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै ।।

नासै रोग हरै सब पीरा ।
जपत निरंतर हनुमत बीरा ।।

संकट तें हनुमान छुड़ावैं ।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ।।

सब पर राम तपस्वी राजा ।
तिन के काज सकल तुम साजा ।।

और मनोरथ जो कोई लावै ।
सोइ अमित जीवन फल पावै ।।

चारों जुग परताप तुम्हारा ।
है परसिद्ध जात उजियारा ।।

साधु संत के तुम रखवारे ।
असुर निकंदन राम दुलारे ।।

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता ।
अस बर दीन जानकी माता ।।

राम रसायन तुम्हरे पासा ।
सदा रहो रघुपति के दासा ।।

तुम्हरे भजन राम को पावै ।
जनम जनम के दुख बिसरावै ।।

अंत काल रघुबर पुर जाई ।
जहाँ जन्म हरि-भक्त कहाई ।।

और देवता चित्त न धरई ।
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई ।।

संकट कटै मिटै सब पीरा ।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ।।

जै जै जै हनुमान गोसाईं ।
कृपा करहु गुरु देव की नाईं ।।

जो सत पार पाठ कर कोई ।
छूटहि बंदि महा सुख होई ।।

जो यह पढ़ै हनुमान चलीसा ।
होय सिद्धि साखी गौरीसा ।।

तुलसीदास सदा हरि चेरा ।
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा ।।

                   दोहा
पवनतनय संकट हरन मंगल मूरति रूप ।



hanumaan chalisa jai hanumaan gyaan gun saagar

dohaa
shreeguru charan saroj raj nij manu mukuru sudhaari .
baranun rghubar bimal jasu jo daayaku phal chaari ..

buddhiheen tanu jaanike, sumiraun pavan-kumaar .
bal budhi bidya dehu mohi, harahu kales vikaar ..

               chaupaaee
jay hanuman gyaan gun saagar .
jay kapees tihun lok ujaagar ..

ram doot atulit bal dhaama .
anjani-putr pavanasut naama ..

mahaabeer bikram bajarangi .
kumati nivaar sumati ke sangi ..

kchan baran biraaj subesa .
kaanan kundal kunchit kesa ..

haath bajr au dhavaja biraajai .
kaandhe moonj janeoo saajai ..

sankar suvan kesareenandan .
tej prataap maha jag bandan ..

bidyaavaan guni ati chaatur .
ram kaaj karibe ko aatura ..

prbhu charitr sunibe ko rasiya .
ram lshan seeta man basiya ..

sookshm roop dhari siyahin dikhaava .
bikat roop dhari lank jaraava ..

bheem roop dhari asur sanhaare .
ramchandr ke kaaj sanvaare ..

laay sajeevan lkhan jiyaaye .
shreerghubeer harshi ur laaye ..

rghupati keenhi bahut badaai .
tum mam priy bharatahi saim bhaai ..

sahas badan tumharo jas gaavain .
as kahi shreepati kanth lagaavain ..

sanakaadik brahamaadi muneesa .
naarad saarad sahit aheesa ..

jam kuber digapaal jahaan te .
kabi kobid kahi sake kahaan te ..

tum upakaar sugreevahin keenha .
ram milaay raaj pad deenha ..

tumharo mantr bibheeshan maana .
lankesvar bhe sab jag jaana ..

jug sahastr jojan yar bhaanoo .
leelyo taahi mdhur phal jaanoo ..

prbhu mudrika meli mukh maaheen .
jaldhi laanghi gaye acharaj naaheen ..

durgam kaaj jagat ke jete .
sugam anugrah tumhare tete ..

ram duaare tum rkhavaare .
hot n aagya binu paisaare ..

sab sukh lahai tumhaari sarana .
tum rachchhak kaahoo ko dar na ..

aayan tej samhaaro aapai .
teenon lok haank ten kaanpai ..

bhoot pisaach nikat nahin aavai.
mahaabeer jab naam sunaavai ..

naasai rog harai sab peera .
japat nirantar hanumat beera ..

sankat ten hanuman chhudaavain .
man kram bchan dhayaan jo laavai ..

sab par ram tapasvi raaja .
tin ke kaaj sakal tum saaja ..

aur manorth jo koi laavai .
soi amit jeevan phal paavai ..

chaaron jug parataap tumhaara .
hai parasiddh jaat ujiyaara ..

saadhu sant ke tum rkhavaare .
asur nikandan ram dulaare ..

asht siddhi nau nidhi ke daata .
as bar deen jaanaki maata ..

ram rasaayan tumhare paasa .
sada raho rghupati ke daasa ..

tumhare bhajan ram ko paavai .
janam janam ke dukh bisaraavai ..

ant kaal rghubar pur jaai .
jahaan janm hari-bhakt kahaai ..

aur devata chitt n dhari .
hanumat sei sarb sukh kari ..

sankat katai mitai sab peera .
jo sumirai hanumat balabeera ..

jai jai jai hanuman gosaaeen .
kripa karahu guru dev ki naaeen ..

jo sat paar paath kar koi .
chhootahi bandi maha sukh hoi ..

jo yah padahai hanuman chaleesa .
hoy siddhi saakhi gaureesa ..

tulaseedaas sada hari chera .
keejai naath haraday mahan dera ..

                   dohaa
pavanatanay sankat haran mangal moorati roop .







Bhajan Lyrics View All

बाँस की बाँसुरिया पे घणो इतरावे,
कोई सोना की जो होती, हीरा मोत्यां की जो
श्यामा तेरे चरणों की गर धूल जो मिल
सच कहता हूँ मेरी तकदीर बदल जाए॥
करदो करदो बेडा पार, राधे अलबेली सरकार।
राधे अलबेली सरकार, राधे अलबेली सरकार॥
मेरे जीवन की जुड़ गयी डोर, किशोरी तेरे
किशोरी तेरे चरणन में, महारानी तेरे
कैसे जिऊ मैं राधा रानी तेरे बिना
मेरा मन ही ना लागे तुम्हारे बिना
मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री कैसो चटक
श्याम मेरी चुनरी में पड़ गयो दाग री
रंगीलो राधावल्लभ लाल, जै जै जै श्री
विहरत संग लाडली बाल, जै जै जै श्री
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
फाग खेलन बरसाने आये हैं, नटवर नंद
तेरे दर की भीख से है,
मेरा आज तक गुज़ारा
तुम रूठे रहो मोहन,
हम तुमको मन लेंगे
सज धज कर जिस दिन मौत की शहजादी आएगी,
ना सोना काम आएगा, ना चांदी आएगी।
मेरा यार यशुदा कुंवर हो चूका है
वो दिल हो चूका है जिगर हो चूका है
दुनिया का बन कर देख लिया, श्यामा का बन
राधा नाम में कितनी शक्ति है, इस राह पर
शिव कैलाशों के वासी, धौलीधारों के राजा
शंकर संकट हारना, शंकर संकट हारना
लाली की सुनके मैं आयी
कीरत मैया दे दे बधाई
दुनिया से मैं हारा तो आया तेरे द्वार,
यहाँ से गर जो हरा कहाँ जाऊँगा सरकार
मुँह फेर जिधर देखु मुझे तू ही नज़र आये
हम छोड़के दर तेरा अब और किधर जाये
राधे राधे बोल, राधे राधे बोल,
बरसाने मे दोल, के मुख से राधे राधे बोल,
किसी को भांग का नशा है मुझे तेरा नशा है,
भोले ओ शंकर भोले मनवा कभी न डोले,
सांवरिया है सेठ ,मेरी राधा जी सेठानी
यह तो सारी दुनिया जाने है
कोई कहे गोविंदा कोई गोपाला,
मैं तो कहूँ सांवरिया बांसुरी वाला ।
नटवर नागर नंदा, भजो रे मन गोविंदा
शयाम सुंदर मुख चंदा, भजो रे मन गोविंदा
सब दुख दूर हुए जब तेरा नाम लिया
कौन मिटाए उसे जिसको राखे पिया
यह मेरी अर्जी है,
मैं वैसी बन जाऊं जो तेरी मर्ज़ी है
मीठी मीठी मेरे सांवरे की मुरली बाजे,
होकर श्याम की दीवानी राधा रानी नाचे
रसिया को नार बनावो री रसिया को
रसिया को नार बनावो री रसिया को
गोवर्धन वासी सांवरे, गोवर्धन वासी
तुम बिन रह्यो न जाय, गोवर्धन वासी
मैं मिलन की प्यासी धारा
तुम रस के सागर रसिया हो
तीनो लोकन से न्यारी राधा रानी हमारी।
राधा रानी हमारी, राधा रानी हमारी॥
जीवन खतम हुआ तो जीने का ढंग आया
जब शमा बुझ गयी तो महफ़िल में रंग आया

New Bhajan Lyrics View All

परम हैं परमेश्वर,
जिनके तीनों रूप,
हे श्यामा गजब गाव महिनाम,
जाहि में आहाँ बिराजी मां,
गणपति खड़े मंदिर में हंसे मन मन में
भक्तों के घर जाना है।
नाथ तूँ आ, ,
हे नाथ, तूँ आजा एक बार ,
गणपती जी को प्रथम मनाना है,
उत्सव को सफल बनाना है,