Download Bhajan as .txt File Download Bhajan as IMAGE File

गोस्वामी तुलसीदास कृत
संकटमोचन हनुमानाष्टक

गोस्वामी तुलसीदास कृत
संकटमोचन हनुमानाष्टक

बाल समय रबि भक्षि लियो तब, तीनहुँ लोक भयो अँधियारो ।
ताहि सों त्रास भयो जग को, यह संकट काहु सों जात न टारो ॥
देवन आन करि बिनती तब, छाँड़ि दियो रबि कष्ट निवारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

बालि की त्रास कपीस बसै गिरि, जात महाप्रभु पंथ निहारो ।
चौंकि महा मुनि शाप दिया तब, चाहिय कौन बिचार बिचारो ॥
के द्विज रूप लिवाय महाप्रभु, सो तुम दास के शोक निवारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

अंगद के संग लेन गये सिय, खोज कपीस यह बैन उचारो ।
जीवत ना बचिहौ हम सो जु, बिना सुधि लाय इहाँ पगु धारो ॥
हेरि थके तट सिंधु सबै तब, लाय सिया-सुधि प्राण उबारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

रावन त्रास दई सिय को सब, राक्षसि सों कहि शोक निवारो ।
ताहि समय हनुमान महाप्रभु, जाय महा रजनीचर मारो ॥
चाहत सीय अशोक सों आगि सु, दै प्रभु मुद्रिका शोक निवारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

बाण लग्यो उर लछिमन के तब, प्राण तजे सुत रावण मारो ।
लै गृह बैद्य सुषेन समेत, तबै गिरि द्रोण सु बीर उपारो ॥
आनि सजीवन हाथ दई तब, लछिमन के तुम प्राण उबारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

रावण युद्ध अजान कियो तब, नाग कि फाँस सबै सिर डारो ।
श्रीरघुनाथ समेत सबै दल, मोह भयो यह संकट भारो ॥

आनि खगेस तबै हनुमान जु, बंधन काटि सुत्रास निवारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

बंधु समेत जबै अहिरावन, लै रघुनाथ पाताल सिधारो ।
देबिहिं पूजि भली बिधि सों बलि, देउ सबै मिति मंत्र बिचारो ॥
जाय सहाय भयो तब ही, अहिरावण सैन्य समेत सँहारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

काज किये बड़ देवन के तुम, वीर महाप्रभु देखि बिचारो ।
कौन सो संकट मोर गरीब को, जो तुमसों नहिं जात है टारो ॥
बेगि हरो हनुमान महाप्रभु, जो कछु संकट होय हमारो ।
को नहिं जानत है जग में कपि, संकटमोचन नाम तिहारो ॥ ॥

                ॥ दोहा ॥
लाल देह लाली लसे, अरू धरि लाल लंगूर ।



sankat mochan hanuman ashtak baal samay ravi bhakshi lio tab teenhu lok bhayo andhiaaro

gosvaami tulaseedaas krit
sankatamochan hanumanaashtak


baal samay rabi bhakshi liyo tab, teenahun lok bhayo andhiyaaro
taahi son traas bhayo jag ko, yah sankat kaahu son jaat n taaro ..
devan aan kari binati tab, chhaandi diyo rabi kasht nivaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

baali ki traas kapees basai giri, jaat mahaaprbhu panth nihaaro
chaunki maha muni shaap diya tab, chaahiy kaun bichaar bichaaro ..
ke dvij roop livaay mahaaprbhu, so tum daas ke shok nivaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

angad ke sang len gaye siy, khoj kapees yah bain uchaaro
jeevat na bchihau ham so ju, bina sudhi laay ihaan pagu dhaaro ..
heri thake tat sindhu sabai tab, laay siyaasudhi praan ubaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

raavan traas di siy ko sab, raakshsi son kahi shok nivaaro
taahi samay hanuman mahaaprbhu, jaay maha rajaneechar maaro ..
chaahat seey ashok son aagi su, dai prbhu mudrika shok nivaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

baan lagyo ur lchhiman ke tab, praan taje sut raavan maaro
lai garah baidy sushen samet, tabai giri dron su beer upaaro ..
aani sajeevan haath di tab, lchhiman ke tum praan ubaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

raavan yuddh ajaan kiyo tab, naag ki phaans sabai sir daaro
shreerghunaath samet sabai dal, moh bhayo yah sankat bhaaro ..
aani khages tabai hanuman ju, bandhan kaati sutraas nivaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

bandhu samet jabai ahiraavan, lai rghunaath paataal sidhaaro
debihin pooji bhali bidhi son bali, deu sabai miti mantr bichaaro ..
jaay sahaay bhayo tab hi, ahiraavan sainy samet sanhaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

kaaj kiye bad devan ke tum, veer mahaaprbhu dekhi bichaaro
kaun so sankat mor gareeb ko, jo tumason nahin jaat hai taaro ..
begi haro hanuman mahaaprbhu, jo kchhu sankat hoy hamaaro
ko nahin jaanat hai jag me kapi, sankatamochan naam tihaaro .. ..

                .. doha ..
laal deh laali lase, aroo dhari laal langoor
bajr deh daanav dalan, jay jay jay kapi soor ..

gosvaami tulaseedaas krit
sankatamochan hanumanaashtak




sankat mochan hanuman ashtak baal samay ravi bhakshi lio tab teenhu lok bhayo andhiaaro Lyrics





Bhajan Lyrics View All

श्याम बंसी ना बुल्लां उत्ते रख अड़ेया
तेरी बंसी पवाडे पाए लख अड़ेया ।
सब के संकट दूर करेगी, यह बरसाने वाली,
बजाओ राधा नाम की ताली ।
तेरे दर पे आके ज़िन्दगी मेरी
यह तो तेरी नज़र का कमाल है,
नटवर नागर नंदा, भजो रे मन गोविंदा
शयाम सुंदर मुख चंदा, भजो रे मन गोविंदा
मेरे जीवन की जुड़ गयी डोर, किशोरी तेरे
किशोरी तेरे चरणन में, महारानी तेरे
वृन्दावन धाम अपार, जपे जा राधे राधे,
राधे सब वेदन को सार, जपे जा राधे राधे।
राधे मोरी बंसी कहा खो गयी,
कोई ना बताये और शाम हो गयी,
मेरी बाँह पकड़ लो इक बार,सांवरिया
मैं तो जाऊँ तुझ पर कुर्बान, सांवरिया
सांवरिया है सेठ ,मेरी राधा जी सेठानी
यह तो सारी दुनिया जाने है
मीठी मीठी मेरे सांवरे की मुरली बाजे,
होकर श्याम की दीवानी राधा रानी नाचे
वृंदावन में हुकुम चले बरसाने वाली का,
कान्हा भी दीवाना है श्री श्यामा
तू राधे राधे गा ,
तोहे मिल जाएं सांवरियामिल जाएं
मोहे आन मिलो श्याम, बहुत दिन बीत गए।
बहुत दिन बीत गए, बहुत युग बीत गए ॥
तमन्ना यही है के उड के बरसाने आयुं मैं
आके बरसाने में तेरे दिल की हसरतो को
प्रभु मेरे अवगुण चित ना धरो
समदर्शी प्रभु नाम तिहारो, चाहो तो पार
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
तेरी मंद मंद मुस्कनिया पे ,बलिहार
वृन्दावन के बांके बिहारी,
हमसे पर्दा करो ना मुरारी ।
साँवरिया ऐसी तान सुना,
ऐसी तान सुना मेरे मोहन, मैं नाचू तू गा ।
राधिका गोरी से ब्रिज की छोरी से ,
मैया करादे मेरो ब्याह,
मीठे रस से भरी रे, राधा रानी लागे,
मने कारो कारो जमुनाजी रो पानी लागे
सांवरियो है सेठ, म्हारी राधा जी सेठानी
यह तो जाने दुनिया सारी है
वृदावन जाने को जी चाहता है,
राधे राधे गाने को जी चाहता है,
मेरी करुणामयी सरकार, मिला दो ठाकुर से
कृपा करो भानु दुलारी, श्री राधे बरसाने
श्यामा तेरे चरणों की गर धूल जो मिल
सच कहता हूँ मेरी तकदीर बदल जाए॥
जय शिव ओंकारा, ॐ जय शिव ओंकारा ।
ब्रह्मा, विष्णु, सदाशिव, अर्द्धांगी
गोवर्धन वासी सांवरे, गोवर्धन वासी
तुम बिन रह्यो न जाय, गोवर्धन वासी
एक कोर कृपा की करदो स्वामिनी श्री
दासी की झोली भर दो लाडली श्री राधे॥
कोई कहे गोविंदा, कोई गोपाला।
मैं तो कहुँ सांवरिया बाँसुरिया वाला॥
मुझे चाहिए बस सहारा तुम्हारा,
के नैनों में गोविन्द नज़ारा तुम्हार
रंग डालो ना बीच बाजार
श्याम मैं तो मर जाऊंगी

New Bhajan Lyrics View All

ढोलिया वे ढोलिया ढोल बजा,
कोई चकमी बजा दे ताल, आज असी पाणा भंगड़ा,
हाथों को मेरे जिसने है थामा वो है
विपदाओं से जिसने निकाला वो है
मगीं मैं मुराद सदा तेरे कोलो लई ऐ,
फेर ईक वार मैनु लोड़ तेरी पई ऐ,
आता रहूं दरबार भोलेनाथ,
मैं पाता रहूं तेरा प्यार भोलेनाथ,
श्री श्याम नाम की ज्योत जगा,
जो श्याम से लो लगाते है,